Om mig

 

Inspiration Færøerne, fra min hjembygd. 
 
 Kunsten er sjælens asyl. (Cita:L.M. Kjerholt)
 
Jeg har lige siden i tegnetimerne i skolen haft et ønske om at skabe et maleri. Det grunder sig i, at to af mine klassekammerater kunne vise den ene flotte landskabstegning efter den anden i vores tegnetimer. Det kunne jeg også tænke mig!! Den drøm slap mig aldrig! De to - William og Sonne Smith - var Ruth Smiths nevøer,  www.ruthsmithsavn.com  -en familie med store kunstneriske evner.
 
Siden 1995 har jeg så forsøgt at gøre min drøm til virkelighed, og modtaget undervisning i tegning og teknikker indenfor akvarel, olie og akryl af professionelle kunstnere, kunstskoler og kunsthøjskoler. Akrylen er så pt.  mit foretrukne medie.  
 
Mine motiver er som regel med baggrund i den færøske natur, hvor jeg er født og opvokset.  Mine motiver bygges op ud fra de følelsesmæssige oplevelser, jeg får ved beskuelsen og ønsket om at gengive min oplevelse hhv. erindring. Mine billeder er unika. Det kan godt tage lang tid før billedet er klart til at blive malet, ja fra 2-3 måneder, måske et helt år. Vandet og det specielle lys hhv. reflektioner over et døgns forløb er det der betager mig mest.
Derfor er mine billeder meget individuelle, og jeg bliver aldrig en seriemaler. Jeg skal kunne se og mærke motivet hele vejen rundt og kunne bearbejde det. Ved aldrig om mine hensigter bliver belønnet i arbejdsprocessen, og om tilblivelsen, den kreative proces, som er den mest givende for mig, vil lykkes. Lykkes det, er mit job udført, og jeg søger videre mod ny inspiration.
 
 De seneste 17 år har jeg haft fast tilknytning til Hornsherred, hvor naturen også her gør indtryk på mig, igen her ved vandet, hvor lysets variation skaber reflektionerne i vandet og farverne i omgivelserne, men hvor den flade og bløde struktur er en stor udfordring.

 Motiv fra Over Dråby Strand, aften 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Galleri 2 Færøerne